Le Learning Education Tianjin

Le learning education is a successful program for kids 2-16 years old. In the facilities they can learn languages, art and science. The school’s president came to us with the commission of changing the overall look not only about the space itself but also about the branding image, colors, logo, and the whole VI system design. 


The new venue presented a regular plan 295 sqm. We developed our scheme connecting the 3 dimension composition with the logo and VI design from the very conceptual stage. The image of the sea and the boat coming from the company brand came to physical by round shapes and soft blue tones, we selected a white background to expand the limits of the space and to set a neutral and pure atmosphere where highlight the graphics,furniture and play areas. The yellow color bring a touch of warm and fresh bright contrast to the light blue. Soft wood tone complete this combination. 


From the entrance the unique logo appear also in the shop front design. The lobby and the reception desk appear as an abstraction of the boat and sea. A light blue balls pool reminds the ocean while the seating areas connect us with the school brand. A build in sofa was set in the corner facing the entrance to both, let the parents wait, and also control the kids closely. In the opposite corner a playful reading area were set. 


Two glass partitions divide the classroom areas from the visitors areas. Only the school staff and the students can get in this private zone. 7 classrooms, 3 offices, one storage room are included in the layout. In the background an sleeping area for the kids was created. This is a multifunctional space, when no sleeping the cushions can be located under the platform creating a transition of colors as background for playing and learn. The brand colors and shapes appear in every details of the space, the lights, the doors, the cushions, the walls graphics, the playing areas and the printed graphics books,are all connected as a complete design package. Modern, simple and clean composition as the ideal environment to hold the new education systems for the future generations.


  • Project Year
    2018
  • Location
    Tianjin, China
  • Area
    295 ㎡
  • Architects
    AE Architects
  • Photographs
    Chiara Ye
3 / 10