Hong Kong Ma On Shan Apartment

Maonshan apartment is located in the north east coast of Hong Kong. On the top floor of a dwelling tower. Thanks to its privilege location it enjoys outside terrace, swimming pool, bbq area, and a unique view to the islands and the Pacific Ocean. 


Separated in two floors the entrance concentrate the public functions, while the second floor set the private rooms. Matching the client’s preferences we selected a combination of bright marbles light grays and a touch of metal copper to create a space modern, fresh, young and also high ending. We move smoothly through the different areas where minimal and clean surfaces contain storage functions and build in furniture, A bar counter and the TV stand helps to divide the space.


Right after the dinning area the sculptoric stairs guide us to the upper levels. It’s steps made by white marble are separated from each other with a small gap of 2cm. This design language is extended to the second floor lounge area become not only steps but cabinet and even bench. In order to achieve the simplicity we wanted we low down the second floor adding steps on the slab so the stairs can go down straight and aligned with the dinning wall without any turn. This structural movement allows the common areas on second floor becoming a unique and interesting space instead of just a corridor. 


We also transformed the original walls on the main bedroom to create an spacious and flexible space with different functions overlapped. Sometimes a walk in closet, sometimes a tv area, or a resting space. From the window the blue of the sea and the green of the mountains add colors to this neat atmosphere.



  • Project Year
    2018
  • Location
    Hong Kong, China
  • Area
    384 ㎡
  • Architects
    AE Architects
  • Photographs
3 / 10