EC Office

The new head quarter of Entertainment Capital company is located in the heart of Beijing central business district. The two stories facility 240 sqm each is facing the main gate of an industrial park. With such a privilege location the client intent to create certain impact on the lobby area, welcoming the guests with a comfortable waiting-casual discussion area and a ‘stage like’ meeting room which not only provide the function of private presentations but also help us to hide the heavy columns of the structure, totally transforming the space into a lighter and dynamic hall. To give privacy and display the group initials a frosted film with the letters ‘EC’ was attached to the glass.

The overall atmosphere combines their brand colors and the industrial loft style of the site. We choose the triangle pattern to reflect the special angles of the layout. The open ceiling with linear lights add some random movements to the perspective. A double height void allowed us to create a big scale wall made by stone, which bring a natural texture to both floors and hold a graphic which reflects the company culture.

While the first floor is set mainly for guests, the second floor provide all the facilities for the team such as, individual work stations, phone rooms, resting areas, meeting rooms, boss office and toilets. 


  • Project Year
    2018
  • Location
    Beijing, China
  • Area
    480 ㎡
  • Architects
    AE Architects
  • Photographs
    Chiara Ye
3 / 10