Villa L

Villa L is a renovation of a traditional villa in the exclusive new territories hills of Hong Kong. The challenge was to transform a previous neoclassic style into a modern and simple 3 stories dwelling. It would also act as a model for further renovations in the area due its uniqueness. The use for a single family composed by the father, husband, wife and two kids define the layout. We wanted to create a flexible space rather than a rigid one. By keeping only the original structures of the house and knocking down all the rest we achieved a bright and open space directly connected with the green landscape of Hong Kong.

By contrast the interior is a neutral and minimal space, arranged by key concrete walls and white painting. In order to bring the warm and comfort of living we choose wood floor, natural stones and textures were applying in the services areas. We added an underground floor which contains a swimming pool, father’s room and leisure areas.


  • Project Year
    2018
  • Location
    New Territories, Hong Kong
  • Area
    400 ㎡
  • Architects
    AE Architects
  • Photographs
3 / 10